2011 Droomreizigers Losser

Eh..., tussen haakjes, Piet

"Eh..., tussen haakjes, Piet!" is een contrast. Enerzijds bestaat er de rechtlijnige wereld van de logica, rationele principes, plannen en ordening en reductie. Anderzijds is er de chaotische, ongeordende irrationele en ongrijpbare werkelijkheid van het onderbewuste, de holistische chaos.

Zijlijn 7, bushalte Sloten, is een instapmogelijkheid voor een ongeplande reis door het onderbewuste. Zonder begin, zonder doel. Een serendipiteit. Op een ouderwetse kakstoel (eventueel twee) kun je bekomen van alle inspanning, in afwachting waar deze reis je brengen zal. De muren zijn opgevrolijkt met een collage van ongeveer 200 droomtekeningen, vervlochten met hersens. In twee met kwetsbare slotjes afgesloten vitrines staan enkele voorbeelden van mijn droomdagboeken, inclusief tekeningen. Het handschrift is vrijwel onleesbaar.

De tekeningen, snelle schetsen van mijn droombeelden, maakte ik tijdens mijn onderzoek naar dromen in de jaren 2007-2009. Dat project was een noodzakelijke vervolgstap in mijn onderzoek naar het bestaan van tijd. De conclusies komen elders aan bod Ik beschreef  in twee jaar ongeveer 700 dromen gedetailleerd op. Het bracht een fundamenteel andere kijk op het leven en denken. Losser was een uitstekende gelegenheid om dit project voor het eerst naar buiten te brengen.

Ik bewaar aan Losser zeer warme herinneringen, Aan mijn vrienden Guido Ancion, en Paulien Dieteren , de vele droomcollega's van het project Droomreizigers, die er ook exposeerden, en een oude paardentrailer waarmee het vervoer geregeld werd.

naar hoofdmenu


1 Zijlijn 7 op Werklust

2 Zijlijn 7

3 Een bezoeker tijdens droomreis

4 Een bezoeker tijdens droomreis

5 De Steenoven

6 Interieur met kakstoel

7 Collage dromen rechts

8 collage dromen detail

9 Collage dromen links

10Collage dromen Detail

11 Collage Dromen detail

12 droomtekening 1

13 droomtekening 2

14 droomtekening 3

15 droomtekening 4

16 droomtekening 5

17 droomtekening 6

18 droomtekening 7

19 droomtekening 8

20 droomtekening 9